Torsdag 20. juni

I fjor var Cali igjennom tvangsapporten og fikk sitt apportbevis, men magefølelsen apportmessig har ikke vært god nok. Litt diskusjon fram og tilbake og det ble bestemt at vi skulle kjøre en runde til. Det er særdeles viktig at hun kan og vil apportere om vi skal stille henne på skog.

Så i dag satt jeg og Mathea og gransket videoen til Jostein Hellesvik igjen. Jeg er usikker på hvor mange ganger jeg har sett den, men i alle fall færre ganger enn Jon. Det som slo meg denne gang var det glade samarbeid mellom dressør og hund. Jeg kjente også at jeg fikk mye større eierskap til det som skjedde fordi jeg har vært gjennom det selv.

Vi begynte hele seansen med lineføring. Så begynte vi fra scratch, men Cali viste seg å kunne alle momentene - egentlig. Så vi kom ganske fort fram til hent bukken og da fikk jeg inn en veldig god korrigering og derfra og inn var det den glade fuglehunden. Hurra! Men det er ikke over, dette skal sementeres så skal vi over på fugl, men nå er vi i gang Cali og jeg også.

Onsdag 12. Juni 2013

Cali er midt i løpetiden. Det ble ikke parring nå i vår selv om vi vurderte det sterkt. Vi ønsker å bruke høsten på å dokumentere Cali i stedet. Slik sett er denne løpetiden helt ok.

Vi tok en monitoreringstrening i dag. Målet var å terpe momentet avstandssitt, men konklusjonen var at Cali er for dårlig i sitten med tanke på AK så jeg har bestemt meg for å la henne hvile en uke til. Men da starter vi dressuren som skal gjøre henne premieringsverdig i AK. Vi får se hvordan det går.

Vi tenker å komme med ukentlige oppdateringer gjennom sommeren - ikke så mye for vår egen del, men for at evt. ferske valpekjøpere senere kan se hvordan vi har jobbet. Det er mange veier til Rom, men vi tror at vi skal kunne være klar på startstreken like etter 20. august.

Starten av August 2012

Cali har deltatt på sitt første dressur og felttreningskurs. Cali er en hund som liker å jobbes med. Hun er en takknemlig og flott hund å ha med seg på reise.

Vi har trent mye i sommer. Det har stort sett gått i kondisjon og apport. Vi har også trent noe dressur, men vi fikk beviset på at vi ikke har trent nok. Kontakten er heller ikke så bra som man kunne ønske. Vi fikk i alle fall bekreftet at vi har noe å trene videre på. Det viktigste er ikke alltid hva man lærer, men at man finner ut at man ikke er i mål.

Vi har allerede begynt å terpe sitt og Cali er flink, men hun har noen hull i dressurtreningen som vi forsøker å tette så godt som vi kan. Det er nesten så det ikke er tid til jobb. Diverse husarbeid har allerede lidd gjennom sommeren så det kan nok halte seg gjennom høsten også.

Vi var til fjells også. Det var lite fugl. Cali var ikke i fugl, men hun søkte bedre enn jeg har sett henne tidigere. Hun ble forsøkt mot ulike makkere, men hun taklet disse godt og beholdt sin selvstendighet. Vi er veldig stolt over dette.

Problemet nå er å prioritere hva man skal trene på. Vi har i alle fall bestemt at dette skal være Cali's høst. Hun skal satses på.

Onsdag 18. Juli 2012

Det er tid for å begynne oppladingen til høst og ny sesong - da er det også tid til refleksjon over det som har vært. Det er det som er meningen med å være fuglehund. Løpe rundt, finne fugl, ta opp fugl, få masse skryt og noen ganger hente fugl og få enda mer skryt.

Det er fokus på fremmede i media for tiden. Å ta valp er alltid et lotteri, men man kan minske sannsynligheten for tilfeldigheter. Cali er hentet fra USA først og fremst med tanke på slektningenes viltfinnerevne og ønske om å tilføre nye gode egenskaper til Bretonen i Norge. Hun virker å ha det man kaller jaktvett. Hun ligger på vinden og tar fugl. Når hun har fugl i snuten er jeg usikker på om noen er bedre enn henne, men det gjenstår å se. Vi har gått mye alene Cali og jeg for å bygge erfaringen hennes og det blir fortsatt en del soloslipp på henne.

Det er ingen hemmelighet at det brukes strøm i dressuren i USA. Bruk av strøm er noe vi er grunnleggende skeptisk til med tanke på å si noe om dresserbarhet. Men hva er dresserbarhet. Hva måles det i? Cali er en fantastisk skuespiller og jeg er sikker på at hun kunne gjort lynkarriere i Hollywood. Hun har fantastisk mange flotte uttrykk og hun er hund som får en til å le. Samtidig så er hun en relativt myk hund. Den framgangen vi har hatt dressurmessig i sommer forteller oss at Cali i høyeste grad er dresserbar.

Da hun kom til oss var hun sosialisert, men ikke dressert og dette var etter uttrykkelig ønske. Man har ulike mål for fuglehunder i USA og her slik at vi ønsket ikke at hun skulle være dressert ettter "amerikansk standard". Hun visste at hun het Cali og det var stort sett det hun visste. Hun fikk løpetid like etter at hun kom, så hun fikk være en del i fred og det ble heller ikke så mye jakt på henne at det gjorde noe.

Hun har vært mye på fjellet, men det er ikke å komme bort i fra at det var Leia som var det store prosjektet vinteren 2012, så Cali kom litt i bakleksa. Men hun var som sagt ute og hun viste en imponerende moral på tungt føre. Når vi skulle sette inn støtet fikk hun en ny løpetid, men hun avsluttet vinteren med mange flotte situasjoner som var en fryd for øyet.

Ambisjonene for Cali er ikke de største. Ja, vi snakker om Derby, det er det som er målet for høsten. Hun må kvalifisere seg og for å gjøre det trenger hun mer fugl og mer erfaring, mer av alt må hun bevise at hun er rolig i fugl. Vi tar apporten og det er selvfølgelig med tanke på AK, så hvordan kan jeg si at ambisjonene ikke er store?

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:42

Tusen takk - det var kult

22.04 | 21:54

Jättegrattis till segern i Artic Cup.
Pappa Franco och syster Dimma hälsar