U S Cali
Blood on Blood
Helamerikaneren Cali er oppkalt etter sin mor High Caliber Bullet. Hun kom til Norge i august 2011 i fra New York State. Hennes meget omsorgsfulle oppdretter Darlene Dow overlot Cali i vår varetekt og vi har lovet å ta godt vare på den lille fantastiske skapningen.

Cali har som sin fremste kvalitet at hun har et herlig gemytt. Hun kan ikke få nok kos og hennes hengivenhet kjenner ingen grenser. Cali har drømmegemyttet for en førstegangseier. Hun er en stor skuespiller og slipper nok unna med litt mer enn rimelig er. Hun er tøff og myk på samme tid. Hun synes det er stor stas å jobbe sammen med oss, og ingen er så stolt som Cali når hun vet hun har gjort det bra.

Utendørs synes hun det er stor stas å lete etter fugl. Hun virker å ha en helt uttømmelig energi. Etter en lang dag på fjellet er hun alltid klar til lek.  
 
Cali er importert grunnet blodslinjene og ønsket om å føre avlen fremover med tanke på å få nettopp nytt og spennende blod. Det var viltfinnerevnen til foreldrene som var utslagsgivende for at det ble Cali.  Cali er resultatet av en ønskeparring fra norsk side. Calis foreldre var ingen enorme rent størrelsesmessig hunder - så er heller ikke Cali.

Cali fikk sin første jaktprøvepremie da hun dro i land en 2. uk etter et flott fuglearbeid hvor fuglen gikk før hun fikk vist reis, fuglen gikk som et resultat av at fører og dommer kom til. På sin første AK-start fikk hun 2. ak, en reis unna 1. AK. Hun reiste på sin andre start, men vi bare hørte fuglen. Hun har vist at hun respekterer på støkk så vi er meget godt fornøyd.

Generelt er hun en god viltfinner. Det må nevnes at hun i hennes første stand på jaktprøve slo en annen drivende god viltfinner, familiens egne Arctic cup vinner Leia. Det mest påfallende med fuglearbeidene hennes er hennes fantastisk djerve reis, og den gjenspeiler litt Cali som hund. Cali har en utrolig akselerering i kroppen. 

Hofterøntgingen til Cali var en eneste stor opptur. Veterinæren mente at hoftene så så fine ut at hun burde brukes i avl grunnet hoftene alene, HD-messig ble hun bedømt til A og i Hq fikk hun 1,04 - muligens det beste som er målt på norsk breton i alle fall blant de beste verdiene. 


 
Cali er en flott representant for rasen.

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:42

Tusen takk - det var kult

22.04 | 21:54

Jättegrattis till segern i Artic Cup.
Pappa Franco och syster Dimma hälsar