Vi visste det var mulig det umulige
Ja visst er det vanskelig
Vi har hund for å jakte med dem. Vi tenker på rasenes fremgang. Vi vil gjerne ha den perfekte fuglehund, og det ville vært enda mer spennende å avle frem den perfekte fuglehund. Fremfor alt vil vi at hund skal få lov å være hund.

Å få en god jaktkamerat av en fuglehund kan være krevende. Det er de færreste hundene som er ferdig fra naturens side. Det krever tid å trene, men en god fuglehund handler om mer enn tid. Det handler om kommunikasjon mellom eier og hund.
 
De skal lære en viss hverdagsdressur for vi tilbringer visselig det meste av tiden hjemme. De skal lære hva vi ønsker i fugl og fremfor alt skal de undertrykke egne instinkter fordi vi er et team.

Det er bare å erkjenne at det er mange veier til Rom og man vil møte på mange ulike typer filosofier og måter å nå fram til målet. Mantraet er plukk litt her og der og sett sammen en pakke som fungerer for deg. Ikke prøv nye ting uten å tenke gjennom hvorfor man gjør som man gjør. Ikke forsøk noe du ikke forstår rasjonalet bak.  

Dog er det en gang slik at en hund må stifte bekjentskap med ryper for å bli en komplett fuglehund. I magre rypeår betyr det at man må tilbakelegge både mange timer og mange km som til slutt blir mil for å få til jaktkameraten. Det kan være en utfordring.

Det vi ønsker av våre hunder er trygge hunder med fantatisk gemytt som jakter for oss. Vi ønsker gode viltfinnere som er rolig i fugl slik at de ikke ødelegger en jaktbar situasjon med å løpe etter fuglen og slik setter seg selv i fare.

Vi tror på lederskap. Vi tror på å være over hundene. Det er vi som bestemmer. Vi tror på å lese hver enkelt hund og å forsøke å tilpasse trening og aktivitet til hver enkelt hund. Vi tror på korreksjon til rett tid, og la det være klart, vi tror på den minste korreksjonen som er mulig å gi for å oppnå et gitt resultat. Vi liker å jakte og jobbe med glade hunder.

Vi tror også på å trene unghundene alene i starten, selv om dette tidvis kan være litt vanskelig å få til i praksis. Dette fordi de ikke trenger konkurrenter i fugl eller den provokasjonen og distraksjonen en makker kan være. Dette krever tid, men vi skynder oss langsomt.

Det store spørsmålet for noen er kanskje om vi har sofahunder. Hundene våre får være i sofaen på våre premisser, men da er det ofte på fanget vårt i sofa. De får aldri gå å legge seg i sofa fordi de har lyst til det. Ja, vi koser masse med hundene, men vi gjør det på våre premisser - fordi vi har lyst til det.

Er våre hunder perfekte? Vi tror på vår egen objektivitet og derfor har vi dessverre ikke perfekte hunder, men vi jobber hardt for at de skal bli det. Målet for hver enkelt hund er å ta ut det potensialet som bor i akkurat den hunden. Den dagen en av dem blir helt perferkt er leserene her de første som får vite det.
Cali i fri utfoldelse.

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:42

Tusen takk - det var kult

22.04 | 21:54

Jättegrattis till segern i Artic Cup.
Pappa Franco och syster Dimma hälsar