Når det blir småttiser

Cali er importert fra USA for å tilføre nytt blod. Hennes linjer er ganske unike i Norge. Det ble importert sperm fra hennes bestefar, men så vidt vi vet gikk disse parringene tom.

På første parring brukte vi Bekkauren's Mailo på Cali. Dessverre ble det bare to valper og vi valgte å selge begge to selv om det var en vanskelig avgjørelse. De ene valpen fikk 1 UK litt over 1 år gammel og har deltatt i to høystatusløp og tatt seg til finalen i begge. Hun har dessuten gjort det bra på apportprøve og fikk excellent på utstilling. Begge er HD Fri. Den andre valpen kan smykke seg med tittelen Klubbmester Høst 2015 unghundklasse i Vest-Finnmark fuglehundklubb.

Sam er en hannhund, men er han som hannhunder flest? Vi er meget fornøyd med Sam. Det som vi selv synes er det aller mest fantastiske med Sam er hans trivelige vesen og gode gemytt. Han er en nytelse i marka og har fuglearbeid som huskes av de som ser dem. Dette er helt klart en hannhund vi håper kan hevde seg i avl da vi både blodsmessig og typemessig tror han har masse å bidra med.

Slik Jon har pleid å gjøre det og slik vi kommer til å gjøre det i framtiden er at når parringen nærmer seg setter vi opp en liste med valpekjøpere. Vi ønsker at våre hunder havner hos jegere og det er ingen bakdel om du har tatt mål av deg å stille på prøve. Det viktigste er at du er ærlig mot deg selv og mot oss med tanke på hva du har tenkt å bruke hunden til og hvor mye tid du tror du kan bruke på dette. Du vil få den valpen som vi tror passer best til akkurat deg basert på hva du har fortalt oss om deg selv, evt din familie og dine behov. Jon har før fulgt dette prinsippet med stort hell. Skulle det stå mellom to vi mener er helt likeverdig for deg vil du selvfølgelig få velge. Alle valpekjøpere er hjertelig velkommen til valpekassa.

Valpene vil bli godt sosialisert før avlevering, men den virkelige jobben begynner når du står med det lille nurket i armene. Vi minner på at tiden har en tendens til å fly når de er valp og utviklingen er rivende. Det kan være lurt å ha bestemt seg på forhånd for hvordan man vil ha det.

Det er helt klart en fordel om du som førstegangseier har noen referanser, eventuelt hjelpere - vi vil at du skal lykkes med din hund.

Hva er en rimelig valpepris? Vi har ingen mål om å være prisledende. Vi avler ikke for økonomisk vinning, vi har rasens utvikling i tankene.  Men det du som valpekjøper betaler for er seriøsitet i avl. Vi tar betalt for dokumentasjon; det gjelder jaktlige egenskaper, helse og utstilling. Vi tar betalt for den tiden vi tilbringer i valpekassen for å gi hundene en best mulig start. Vi opererer med hofterøntgendepositum. Altså et depositum som tilbakebetales når røntgenbildene foreligger. Valpen vil bli levert med kontrakt og i henhold til gjeldende regelverk hos raseklubb og NKK og veterinærattest. Den eksakte prisen frigis ikke før kullet er et faktum.

Alle valper er søte, men ettersom de blir større er de tidvis litt mindre søt. Husk at en valp har du for noen uker og måneder, men en hund har du gjerne i over ett tiår. Er du klar?

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:42

Tusen takk - det var kult

22.04 | 21:54

Jättegrattis till segern i Artic Cup.
Pappa Franco och syster Dimma hälsar