Nina + Jon = Mathea
eller bare familien Aurebekk

Jon kommer fra sørlandets perle Arendal. Han kom til Finnmark grunnet jaktlyst og fiskelyst, og etter det har det stort sett vært Nord-Norge og primært Finnmark. Det var sjansene for et variert friluftsliv som lokket, da han allerede i ungdommen var en ivrig jeger og en enda ivrigere laksefisker, som mor nøytralt sa "det var kanskje litt mye". Men ingen skal si at ikke mannen kan forandre seg, fluestanga er nesten lagt på hylla til fordel for hans nye lidenskap - kveitefiske, om det er til det bedre kan man strides om. Jon fikk sin første hund i 96 da han bodde i Karasjok, den mye omtalte Tinka (NJCH Thunder and Lightning). Det hører med til historien at da han første gang så mor til Tinka visste han ikke hvilken rase det var eller at det var en fuglehund.

Nina er opprinnelig fra villmarkskommunen Bardu i Troms og er usigelig stolt av det. Det var nysgjerrighet som gjorde at hun stiftet bekjentskap med Hammerfest som student og senere ble det jobb i Hammerfest. Tja, Nina tok jegerprøven først i 2004 - mer som noe hun følte hun måtte, man er da fra Bardu. Det har i utgangspunktet vært elgjakt som har vært regnet som jakt i familien Helberg (Ninas favorittsysler: flåing og bålkos) og dorging fra båt inne på fantastiske Leinavatn som har vært favorittene i friluftslivet. Nina er ellers viden kjent for sitt hatforhold til ski (man er da ikke født med ski på bena), men dette måtte gjøres noe med da hun fikk Leia.  

Det ble liksom Hammerfest og siden har ikke vinden klart å ta oss her i fra, men det er ikke fordi den ikke har forsøkt. Siden vi har mer eller mindre grodd fast har vi også gitt vårt bidrag til befolkningsveksten. Vår nydelige Mathea Johanna kom til verden i februar 2013 og gjorde at hundene falt litt på rangstigen og på prioririteringslista.

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:42

Tusen takk - det var kult

22.04 | 21:54

Jättegrattis till segern i Artic Cup.
Pappa Franco och syster Dimma hälsar